Skip to main content

Vichy
Smanjuje svoj uticaj na životnu sredinu

Vichy nastavlja da koristi inovacije kao način da lepotu učini održivijom. Kada je reč o formulisanju naših proizvoda, naš prioritet danas nije samo briga o vašoj koži. U sklopu svog poslovanja brend Vichy se takođe posvetio održivim poslovnim praksama, sa fokusom na zaštitu životne sredine.

 

Kako Vichy smanjuje svoj uticaj na životnu sredinu?

Naših 90 godina stručnosti garantuju da znamo o čemu govorimo kada je reč o nezi osetljive kože. Međutim, to nije jedini cilj kome smo posvećeni. Za Vichy je životna sredina jednako važna kao i vaša koža.

 

ODGOVORNA NABAVKA

Više recikliranja. U sklopu naše posvećenosti ekološkoj održivosti, Vichy izuzetno ozbiljno shvata nabavku svojih sastojaka. Trudimo se da pažljivo pratimo svaki aspekt procesa kupovine – od sastojka do dobavljača – kako bismo bili sigurni da poštujemo Međunarodnu konvenciju o biološkoj raznolikosti.

 

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE FORMULACIJE

Da bi podržao održivost i ekološku prihvatljivost svojih formula, Vichy je uspeo da obezbedi prosečnu stopu biorazgradljivosti od 91% na formulama za ispiranje. Tu spadaju i šamponi i gelovi za tuširanje. Krajnji cilj je bio ograničiti njihov uticaj na vodeni divlji svet, korišćenjem sastojaka koji se brzo razgrađuju umesto da se akumuliraju u njihovom staništu.

EKOLOŠKI DIZAJNIRANA AMBALAŽA

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVO I ZDRAVO
-45% UPOTREBE PLASTIKE

EKOLOŠKI DIZAJNIRANA FORMULA

ECO-FRIENDLY FILTERI:Pažljivo odabrani filteri koji poštuju morski svet.

ČISTA FORMULA: Osnova formule je 94% biorazgradiva

FORMULA KOJA POŠTUJE MORSKI SVET: Testirano na reprezentativnom skupu organizama iz vodenog sveta