Skip to main content

Garnier pokreće transformativnu inicijativu Green Beauty

Garnier je globalni brend lepote, dostupan svima, sa ambicijom da postane prvi zaista održiv, prirodno inspirisan brend na masovnom tržištu. Od 1904. godine Garnier nudi efikasne, inovativne kozmetičke proizvode, inspirisane i obogaćene prirodom.

Dugo godina smo na putu ka većoj održivosti. Godine 2020. Garnier je napravio ogroman korak napred kada smo najavili našu inicijativu Green Beauty, potpuni pristup održivosti, koji će transformisati svaku fazu Garnier-ovog lanca vrednosti i u ogromnoj meri smanjiti uticaj brenda na životnu sredinu.

Garnier-ova inicijativa Green Beauty je sveobuhvatna strategija održivosti. Cilj je transformacija svake faze Garnier-ovog lanca vrednosti, smanjenje uticaja na životnu sredinu u sledećim oblastima:

 

Plastika i ambalaža:

  • Do 2025. godine, Garnier će težiti eliminisanju korišćenja nereciklirane plastike u svoj ambalaži, čime će uštedeti 37 000 tona plastike godišnje*. (*na osnovu Garnier-ove potrošnje plastike u 2019.)
  • Do 2025. godine sva ambalaža će moći da se ponovo iskoristi, reciklira i kompostuje.


Proizvod i formula:

  • Do 2022. godine svi naši obnovljivi sastojci biće poreklom iz održivih izvora.
  • Do 2025. godine, 100% novih proizvoda kompanije Garnier imaće poboljšani ekološki profil.


Fabrike i proizvodnja:

  • Do 2025,100% naših industrijskih postrojenja biće ugljenično neutralno i koristiće samo obnovljivu energiju
  • Emisije ugljen dioksida u našim industrijskim postrojenjima  već su smanjene za 72%* (*podaci za 2019.godinu, u apsolutnom iznosu, u odnosu na 2005.)


Izvor solidarnosti:

  • Do 2025. godine Garnier će osnažiti 800 zajednica širom sveta u sklopu našeg programa solidarnosti