Skip to main content

Briga za planetu je briga za našu kožu

Koža je vitalni organ. Mnogo više nego što mislimo. Uprkos tome što je tanka, to je naša jedina granica sa svetom. Ako je životna sredina narušena, biće i naša koža. Zagađenje, alergeni, klimatske promene: svi ovi rastući spoljni faktori već imaju uticaj na našu kožu. Briga za planetu je briga i za zdravlje kože i za ljude.

Misija brenda La Roche-Posay je uvek bila da čini dobro ljudima zahvaljujući dermokozmetici koja menja život. Nastojimo da donesemo najsigurnija i najefikasnija dermokozmetička rešenja za poboljšanje kvaliteta života. Danas potrošači ne bi trebalo da biraju između proizvoda koji su bezbedni, efikasni ili održivi. A to je upravo naša ambicija: da ponudimo dermokozmetiku koja menja život i koja je dobra i za ljude i za planetu.

Ove obaveze već podstiču naš prepoznatljiv asortiman brenda: Lipikar, Cicaplast, Anthelios, Hyalu B5.I ovo je samo početak. Kao vodeći svetski brend za negu kože koji preporučuju dermatolozi, La Roche-Posay je odlučan u nameri da predvodi ekološku i društvenu transformaciju koja je za svet i našu kožu od presudnog značaja.

NAŠA GLOBALNA KARTA ZA SMANJENJE I ZAMENU PLASTIKE

Ove nove tube sa integrisanim kartonom deo su šireg ekološkog puta koji je La Roche-Posay postavio 2020. godine. Njegova ambicija je da smanji upotrebu plastike i zameni nerecikliranu  plastiku recikliranim materijalom u svim svojim proizvodima i asortimanima, a da pritom ne ugrozi efikasnost proizvoda i bezbednost potrošača.

Brend je posvećen dostizanju 70% udela reciklirane plastike u svojoj ambalaži do 2025. godine.

KLJUČNE BROJKE

25% 
La Roche-Posay je 2020. godine dostigao 25% udela reciklirane plastike u ambalaži proizvoda, 10 puta više nego 2018. godine

70% 
Cilj brenda La Roche-Posay je da dostigne 70% udela reciklirane plastike 2025. godine, a 100% do 2030. godine

10 000 
Korišćenjem 70% reciklirane plastike, brend će uštedeti 10 000 tona nereciklirane plastike

 

Ova ekološka obaveza nije nova. Brend se već nekoliko godina zalaže za inovacije i održivu proizvodnju. Pomenimo samo dva primera:

  • Pogon Active Cosmetics Production u La Roche-Posay postao je pogon sa smanjenom emisijom gasova staklene bašte 2018. godine zahvaljujući pionirskoj upotrebi biopropana od 2016. godine, prvog takve vrste za industriju u Francuskoj. Ovaj gas iz bioloških izvora je napravljen od korišćenog ulja za jelo i organskih biljaka, obnovljiv je i ne zahteva fosilno gorivo.
  • Pored toga, La Roche-Posay se od 2018. godine rešio svih papirnih letaka u svojim proizvodima i zamenio ih digitalnim informacijama koje su sada dostupne na internacionalnoj veb stranici