Skip to main content

> Saznajte više

 

Saznajte više o našem programu

Naši brendovi u akciji

 

beauty4thefuture

Ova veb-stranica je kreirana na inicijativu kompanije L‘Oréal Adria-Balkan u partnerstvu sa kompanijom Hamburger Recycling, kako bi se u Srbiji podigla svest o značaju održivog razvoja. 

Kroz ovu veb-stranicu želimo da edukujemo naše potrošače i pomognemo im da donesu održive odluke u pogledu kupovine i predstavimo im odgovorne navike koje mogu da uvedu u svoju svakodnevnu rutinu nege i ulepšavanja.

L’Oréal for the Future

Naša posvećenost održivom razvoju do 2030. godine

 

Globalno zagrevanje praćeno je promenama u životnoj sredini koje prete da potencijalno trajno ugroze ljudska i prirodna staništa. Nivoi mora, topljenje glečera, zagrevanje i povećanje kiselosti (acidifikacije) okeana  kao i ekstremni vremenski uslovi su u porastu.

Kompanija L’Oréal je već dugi niz godina posvećena transformaciji svojih procesa rada u cilju postizanja rezultata kroz održivi razvoj. Motivisani uspešnim rezultatima u području održivog razvoja, L’Oréal je odlučio da ubrza svoje napore kroz program  „L’Oréal  For The Future”, za održivu i lepšu budućnost!

Naše obaveze do 2030. godine označavaju početak radikalnije transformacije i predstavljaju naše gledište o tome kakva bi trebalo da bude vizija, svrha i odgovornosti kompanije u cilju rešavanja izazova sa kojima se svet suočava!

SA VEĆIM ULOZIMA NEOPHODNA JE VEĆA ODGOVORNOST

Otkrijte na šta smo se obavezali do 2030. godine

Kompanija L’Oréal je pokrenula novi program održivog razvoja „L’Oréal  For The Future” sa novim ambicioznim ciljevima do 2030. godine koji ubrzavaju transformaciju poslovnog modela kompanije.

Postavili smo smele, merljive ciljeve do 2030. godine u pogledu klime, vode, biodiverziteta i prirodnih resursa, u skladu sa procenama svetskih naučnika i potrebama naše planete.

 

Želite da saznate više? Kliknite na slike kako biste dobili više informacija na stranici www.loreal.com. 

Kompanija L’Oréal održivo poslovanje ne započinje od ,,nule''

L’Oréal je vrlo rano postao svestan potrebe da pruži odgovor na izazove po pitanju zaštite životne sredine.

  • Od 2005. godine, smanjio je emisiju CO2 iz svojih postrojenja i distributivnih centara u apsolutnom iznosu za 78%, dok je obim proizvodnje povećan za 37% u istom periodu.
  • Na kraju 2019. godine, kompanija L’Oréal je imala 35,,karbon neutralnih'' pogona, što znači upotrebu 100% obnovljive energije, uključujući čak 14 fabrika.

 

PREUZMITE IZVEŠTAJ O NAPRETKU L’ORÉAL GRUPE

 

Optimizacija pakovanja

67

odsto novih ili renoviranih proizvoda sada imaju unapređen ekološki profil zahvaljujući pakovanju s manjim uticajem na okolinu.

13.204

tona recikliranih materijala (recikliranih nakon upotrebe od strane krajnjih potrošača) zamenilo je nove materijale (+ 52% u odnosu na 2018. godinu).

100

odsto papira upotrebljenog za uputstva koje dolaze uz proizvod dolazi iz sertifikovanih izvora

99.9

odsto kartona koji se koristi za kutije proizvoda dolazi iz sertifikovanih izvora

Kako mogu da doprinesem?

Pored našeg procesa dubinske transformacije, želimo da nadahnemo naše potrošače da KRENU U AKCIJU SA NAMA.

Proverite kako možete doprineti oblikovanju budućnosti lepote i promeniti navike znanjima o pravilnom sortiranju svojih higijenskih i kozmetičkih proizvoda.

Istražite ovu stranicu i saznajte šta vaši omiljeni brendovi rade u pogledu novih, inovativnih formula, održive ambalaže i prelaska na cirkularnu ekonomiju poštujući najviše standarde bezbednosti proizvoda.

Obavezno podelite ove informacije sa prijateljima i porodicom jer samo zajedno možemo da stvaramo lepotu za budućnost!

O kompaniji Hamburger Recycling

Prinzhorn Holding je porodična grupacija osnovana 1853. godine sa 10 000 zaposlenih u 16 zemalja i lider na evropskom tržištu u industriji ambalaže, papira i reciklaže. Sa godišnjim prometom od 1,70 milijardi evra, naša grupacija zauzima treće mesto u Evropi.

Hamburger Recycling je ponosni član grupacije Prinzhorn Group. Svojom osnovnom delatnošću u sakupljanju, prečišćavanju, trgovini i transportu zaokružujemo priču sa druga dva segmenta u našoj grupi: proizvodnja papira (Hamburger Containerboard) i proizvodnja ambalaže (Dunapack Packaging).

Naša stalna ulaganja u sakupljanje, odvajanje i obradu materijala za reciklažu osiguravaju snabdevanje naših pogona i spoljnih industrija visokokvalitetnim sekundarnim sirovinama i proizvodima.

Usredsređeni smo na nove projekte („grinfild”), kao i na preuzimanje i integraciju postojećih kompanija („braunfild”) u strukture naše divizije. Širenje usluga odlaganja za maloprodaju i veleprodaju, industriju i zajednice naša je glavna težnja i ključna korist za naše kupce.

Želimo da pružimo najbolja rešenja po pitanju reciklaže, proizvodnje papira i pakovanja ponovnom upotrebom sirovina i optimizacijom lanca vrednosti za naše klijente.

 

Poštujmo jedni druge i našu životnu sredinu!